Thursday, September 25, 2008

Hva er mest effektivt ?

I dag skal det meste være på nett og det må være papirløst på alle nivåer. Hva er det som er den mest effektive opplæringstypen når det gjelder programvare ? Jeg har testet ut litt av hvert og har ingen fasit komme med men vi prøver noe nytt i år. Elevene har nå startet med å lage opplæringsvideoer ved hjelp av Camstudio og skal lage opplæring på Excel ... I løpet av de neste ukene skal elevene ha klare noen videoer i 3 forskjellige nivået. Tidligere har elevene testet ut det å holde kurs med Power Point.. og det gikk ganske bra..men så for vi se hvordan det blir å vise filmene for noen og om det er noen som lære noe av dette og om det går raskere.. ?


1 comment:

Harald Groven said...

Beste metode å lære IT mange tiårs erfaringer:

Ha en spennende oppgave som må løses av et eller annet verktøy og med kort deadline. Hver gang en står fast kan en spørre om tips fra andre, søke på google eller delicious etter svar.

Å sitte og klikke seg gjennom manualer av typen "hvis du vil X så velg X fra Y-menyen" er ukreativt og demotiverende.

PowerPoint er et linjert medium som er helt ulikt hvordan en jobber med IT, der en "leker seg frem" til en løsning ved prøving og feiling. Er laget av og for markedsførere, ikke skolen.

Skjermkaster av den typen en kan lage med Camtasia og andre billigere verktøy er uendelig mye bedre enn manualer. Forbilledlige eksempler på dette kan en se på Lynda.com. Til eksempel på kreativ utvidende bruk av skjermkastlæring kan en være Jon Udells "Heavy metal umlaut movie": http://jonudell.net/udell/gems/umlaut/umlaut.html

Yndlingsverktøy

  • Camstudio
  • OneNote
  • Webcast fra Microsoft